logo Artelust logo Artelust

De verkoopsvoorwaarden

  • De aangeboden boeken worden op de website beschreven naar best vermogen. In de regel gaat het om een antiquariaat, dus tweedehandse boeken. Tenzij anders gespecifiëerd, zijn ze in gebruikte maar goede toestand, rekening houdend met de natuurlijke kwaliteiten van het werk (ouderdom, papiersoort, aard van de binding, ...). Kleine onvolkomenheden zoals normale slijtage, naam op het voorblad of ex-libris, geplooide bladhoek en dergelijke, worden niet steeds vermeld. Op aanvraag wordt het werk erop nagekeken en verkrijg je antwoord per mail.
  • Door regelmatige bijwerking van de catalogus trachten we onze aanbiedingen up to date te houden. Bestelde goederen worden slechts periodisch en na volledige betaling van de aankoop verwijderd. De volgorde van de aanvragen wordt strikt gerespecteerd bij de behandeling van een bestelling. Indien onverhoopt een gewenst artikel niet meer beschikbaar zou blijken, kan dit nooit aanleiding geven tot leveringsverplichting noch schadevergoeding.
  • Alle aankopen dienen vooraf betaald te worden op de bankrekening, die je in de reservatiebevestiging ontvangt. In de regel verkiezen we betaling per bankoverschrijving. Cheques worden niet aanvaard omwille van de hoge bankkosten. PayPal is mogelijk maar brengt aanzienlijke kosten mee. Daarom vragen we een koper die met PayPal wenst te betalen een supplement van 3%. Bestelde boeken worden maximaal 14 dagen gereserveerd met het oog op de afhandeling.
  • Prijzen zijn inclusief btw, exclusief verzendkosten. Deze laatste zijn ten laste van de koper.
  • De aankopen worden steeds met de grootste zorg verpakt en verzonden. Tenzij op vraag van de koper, opteren we steeds voor een betaalbare en betrouwbare vezenddienst die een redelijke levertijd respecteert. In de regel is dit de belgische post voor binnenlandse zendingen; voor buitenlandse bestellingen wordt vaak beroep gedaan op courierdiensten indien ze een lagere kostprijs hebben. De koper betaalt de verzendkosten tenzij anders afgesproken ( bijv volumeaankopen). Enkel de gemaakte kosten voor verpakking en verzending worden aangerekend. Verzending gebeurt op risico van de koper. Indien gewenst, trachten we een zending met verzekering te organiseren; de extra-kost ervan is ten laste van de koper.
  • Retourbeleid: indien een aangekocht werk niet aan de verwachtingen voldoet, dient de klant ons steeds per email te contacteren om zijn probleem te verduidelijken. Retour kan toegestaan worden binnen de 7 dagen na levering (in de regel 10 dagen na verzending). In dit geval komt enkel de hoofdsom voor terugbetaling in aanmerking; verzend- en verpakkingskostsen worden nooit terugbetaald

Wij houden van de boeken die we verkopen, jij wellicht ook. Ben je tevreden, vertel het aan je vrienden; ben je dat niet, vertel het aan ons.