logo Artelust logo Artelust
Pagina terug

The Nanking Cargo. Chinese export porcelain and gold.

 

Conditie: boek verkeert in zeer goede staat!

Gezochte veilingcatalogus van de, in 1986 door Christie's geveilde, enorme collectie 18e eeuws chinees porselein uit het wrak van het VOC schip, de Geldermalsen, bekend als de Nanking Cargo. Genoemd naar de haven vanwaar de Geldermalsen in 1752 vertrok, terug naar Nederland. Behalve uiteenlopende soorten en modellen porselein bevatte het wrak ook een behoorlijke hoeveelheid goudbaren en redelijk wat Europees steengoed en glas.

In de introductie wordt informatie gegeven over Kapitein Hatcher en zijn partner Max de Rham, de ontdekkers van de Geldermalsen. Met diverse foto's van de berging en een stukje geschiedenis van het VOC schip De Geldermalsen. Uit het wrak van de Geldermalsen werden meer dan 160.000 stuks porselein geborgen. Een deel hiervan werd in mei 1986 bij het veilinghuis Christie's in Amsterdam geveild. Het porselein, het goud en de gebruiksvoorwerpen brachten ruim 37 miljoen gulden op.

Voorzien van vele kleurenfoto's door de gehele catalogus. Een prachtig naslagwerk voor de verzamelaar van Chinees porselein.

Conditie: boek verkeert in zeer goede staat!

 

Well illustrated catalogue of the autionsale of the Nanking cargo at Chistie's, Amsterdam, mainly 18e century chinese porcelain.

Image Currently Not Available
Auteur(s):Christie's
Uitgever: Amsterdam, Christie's
Pagina's: 272
Jaar: 1986
Gewicht: 1,05 kg
Formaat: 20,5x26 cm
Prijs: € 76
Extra:Hardcover, very good condition.